Elena Casimir

Anii de viata:  3 februarie 1875, Iași – 15 decembrie 1955, București

Fiică a locotenent-colonelului Emil Casimir (1841-1918), ce a fost aghiotant al Regelui Carol I, și a Mariei Vârnov-Liteanu, a fost domnișoară de onoare a principesei Maria (începând cu 1897). A fost măritată cu colonelul Ioan Cantemir.

„Noua domnișoară de onoare a A.S.R. Principesa Maria este o podoabă a Curței noastre regale. Podoabă nu numai prin fizicul, din cele mai rare, ci și prin frumusețea spiritului. Fiică a unuia din cei mai culți militari, descendent și dânsul din una din cele mai vechi familii românești, d-ra Casimir are o cultură dintre cele mai alese și mai serioase. Cunoaște de minune mai multe limbi europene și are o foarte întinsă cultură istorică. În afară de aceasta, artele frumoase și în special muzica sunt o predilecție specială a D-rei Casimir – în piano este chiar o virtuoză”.

Sursă citat: „Foaia interesantă. Revistă săptămânală, literară, științifică ilustrată”, An I, Nr. 20, 25 mai 1897 (periodic din patrimoniul MNIR)

Datare imagine:  a doua jumătate a secolului al XIX-lea

Fotograf / Artist: Franz Duschek, București

Atelier / Editura:

Sursa foto: „Foaia interesantă. Revistă săptămânală, literară, științifică ilustrată”, An I, Nr. 20, 25 mai 1897 (periodic din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României)

Detinator: MNIR